De Wit Hekwerken en verschillende soorten hekken

In Nederland en bij De Wit Hekwerken zijn veel verschillende soorten hekwerken te verkrijgen. Elk soort hekwerk van De Wit Hekwerken heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige hekken zijn te personaliseren naar de eigen wensen en behoeftes. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten en de eigenschappen ervan.

Gaashekwerk

Het goedkoopste hekwerk is het gaashekwerk. Naast dat het goedkoop is, is het ook nog eens heel functioneel en kan het zowel privé als zakelijk worden gebruikt. Gaashekwerk wordt vaak gebruikt om terreinen af te rasteren en voor extra beveiliging wordt er prikkeldraad boven het hekwerk geplaatst. Als je gesteld bent op je privacy maar je hebt wel zo’n open gaashekwerk rondom je tuin dan kan je er een klimop tegenaan laten groeien of het hekwerk dicht laten vlechten met riet.

Spijlenhekwerk

De stevigste variant van de hekwerken is het spijlenhekwerk. Doordat het de stevigste variant is, wordt het vaak gebruikt om terreinen af te sluiten en te beveiligen. Het nadeel is dat het er niet heel mooi uit ziet. Maar ook sierhekwerk is een onderdeel van spijlenhekwerk. Sierhekwerk ziet er fraai uit en is doorgaans op maat verkrijgbaar en aan te passen naar de eigen wensen. Een sierhekwerk kan uw terrein en woning meer uitstraling geven.

Dubbelstaafmat hekwerk

Als je wil gaan voor een goedkoop maar stevig hekwerk, dan is het dubbelstaafmat hekwerk voor jou. Het heeft een elegante uitstraling maar is toch zeer stevig. Terreinen zoals speelplaatsen en sportverenigingen worden vaak afgerasterd door een dubbelstaafmat hekwerk. Daarnaast wordt het ook steeds meer gebruikt bij tuinen. Het hekwerk wordt dan vaak wel dicht gevlochten met riet of er groeit een klimop tegenaan zodat er meer privacy komt.

Overige hekwerken

Bovenstaand zijn de meest voorkomende hekwerken. Natuurlijk zijn er nog meer soorten hekwerken zoals het balkonhekwerk. Maar een balkonhekwerk is vaak een lagere variant van een van bovenstaande hekken. Daarom hebben we gekozen om deze niet los te behandelen in dit artikel.