Defecte overheaddeuren reparatie | ROMASS biedt hulp

Defecte overheadeuren repareren is vaak een relatief eenvoudige klus voor een erkende vakman. Om grote schade te voorkomen is het belangrijk om niet te lang te wachten maar om direct actie te ondernemen. Neem direct contact op met een overheaddeuren specialist om een afspraak te maken voor een overheaddeuren reparatie.

overheaddeuren repareren zodat ze weer lang meekunnen

Heb je net een nieuwe overheaddeur of is je overheaddeur nog niet toe aan vervanging? Dan is ons advies om je deur te laten maken. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een specialist in te schakelen of ga zelf aan de slag om het probleem op te lossen (dit is bij complexe problemen af geraden). Iedereen wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van een garagedeur. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je elektrische of handbediende overheaddeur is het belangrijk dat je regelmatig onderhoud uitvoert. Daarnaast geldt dat een defect aan je overheaddeur eenvoudiger te verhelpen is als je er snel bij bent.

Overheaddeur onderhoud

Om te voorkomen dat je overheaddeur kapot gaat is het belangrijk om de deuren regelmatig te onderhouden. Iedereen wilt het liefst hun sectionaaldeur probleemloos kunnen gebruiken. Door goed onderhoud aan je garagedeur uit te voeren verlaag je de kans op storingen en vergroot je de levensduur van je deur. Het kan zijn dt er onderdelen vervangen moeten worden om de werking van de poort goed te houden. We adviseren altijd om onderdelen te laten vervangen door deuren specialisten. Om je overheaddeur goed te onderhouden adviseren we iedere 6 maanden de deur te controleren op de volgende punten.

  • Zijafdichting controleren op schade, slijtage of krimpen
  • Bovenafdichting controleren op schade, slijtage of krimpen
  • Onderafdichting controleren op schade, slijtage of krimpen
  • De bovenstaande onderdelen regelmatig smeren
  • Panelen schoon maken
  • Afval en vuil verwijderen van de deur en omgeving

Overheaddeur defect

Zijn de torsieveren, beugels of andere onderdelen kapot? Let dan goed op. Als onderdelen aan veren of kabels bevestigd zitten, dan kunnen ze onder hoge spanning staan en verborgen krachten bezitten. Dit kan nare gevolgen hebben. Dus als je twijfelt, laat het dan aan de monteur over. Sommige onderdelen zoals klinken kun je soms zelf vervangen, maar vaak worden reparaties uitbesteed aan een ervaren overheaddeuren specialist. Zo weet je zeker dat alles netjes en op de juiste manier wordt gemaakt. Ook niet onbelangrijk: Op deze manier behoud je garantie en is het originele niveau van inbraakveiligheid gewaarborgd. Bij een elektrische overheaddeur kan er sprake zijn van een elektrisch defect. Het is erg vervelend als je hier mee te maken hebt en het kan ook gevaarlijk zijn. Sommige mensen willen het eerst zelf proberen op te lossen, maar het is verstandiger een vakman in te schakelen. Het kan voorkomen dat de garage aandrijving ineens. gaat lopen, hoe ga je hiermee om?

Erkend overheaddeur reparatie bedrijf

ROMASS is al ruim 20 jaar reparatie specialist van overheaddeur en elektrische rolluiken. Ze zijn werkzaam in heel Nederland en kunnen meestal dezelfde dag of binnen 48 uur ter plaatste komen om uw overheaddeuren te maken. Door de volgende instructies te volgen kunt u snel en eenvoudig een reparatie verzoek indienen:

  • Ga naar www.romass.nl en klik op ”online afspraak maken” rechts bovenin de hoek van de website;
  • Selecteer: ”particulier” en volg daarna de 7 stappen die aangegeven worden;
  • Tijdens die 7 stappen, kun je aangeven wat voor overheaddeur je hebt )kantel, schuif elektrisch gediend of handbediend), wat het probleem precies is en wat jouw gegevens zijn;
  • Geef jouw voorkeursdagen aan (de dagen waarop je zelf aanwezig kunt zijn bij de reparatie, zodat onze planning daar rekening mee kan houden) en rond de aanvraag af.