Duurzaam verwarmen

Bent u op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Of wilt u gewoon meehelpen aan het verbeteren van het milieu? Dan is de warmtepomp het ideale product voor u! Met de warmte pomp kunt u gasloos en duurzaam verwarmen. Hiermee helpt u niet alleen mee aan het milieu, maar bespaart u ook nog eens kosten! Voor de installatie van een warmtepomp zijn een aantal mogelijkheden, er zijn namelijk voor elke situatie verschillende warmte pompen ontwikkeld.

De eerste warmte pomp, die voor veel mensen zeer aantrekkelijk is omdat hij perfect is voor de situatie waarin zij verkeren, is de hybride warmte pomp. Deze pomp wordt naast uw huidige ketel geplaatst en zal het grootste deel van de tijd alle warmte genereren die nodig is om uw huis warm te houden en uw water te verwarmen. Is het heel koud of is er om een andere reden opeens heel veel vermogen nodig? Dan wordt overgeschakeld naar de originele ketel. Op deze manier wordt dus nog wel af en toe gas gebruikt, maar fors minder dan bij het gebruiken van alleen de gasketel.

Een andere warmte pomp die veel voorkomt is de combipomp. Deze warmte pomp haalt zijn warmte en energie uit de grond. Bij het installeren van deze pomp moet dus wel een systeem onder de grond worden geïnstalleerd. Dit is voor veel mensen verre van ideaal, maar wanneer deze pomp is geplaatst, doet hij zijn werk wel uitstekend. Eventueel kan deze pomp ook gekoppeld worden aan zonnepanelen of zonnecollectoren. Op deze manier kunnen de twee met elkaar samenwerken. Deze combinatie is dus zeer geschikt voor het ‘nul op de meter’ concept, omdat hij zowel warmte als energie uit zijn omgeving verkrijgt. Zeker voor nieuwe huizen is de combipomp dus een ideaal systeem, omdat hier het ondergrondse systeem nog makkelijk kan worden aangelegd.