Gezonder door buiten te zijn

Vitamine d is erg belangrijk voor mensen. Daardoor is het belangrijk om genoeg vitamine d binnen te krijgen. Een tekort aan deze vitamine kan voor vervelende bijwerkingen zorgen die soms zelfs blijvend zijn en dat is beter om te voorkomen. Voor kinderen is vitamine d nog belangrijker dan voor andere mensen omdat vitamine d een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van kinderen. Jongere kinderen en oudere mensen zijn risicogroepen voor een tekort aan deze vitamine. Het is voor deze groepen daarom erg belangrijk om op de vitamine d inname te letten.

Tegenwoordig is het alleen erg lastig om aan voldoende vitamine d te komen. Een deel van dat probleem komt omdat er bij sommige mensen sprake is van een opname probleem. Het andere deel van het probleem is dat mensen niet genoeg vitamine d binnen krijgen. Vitamine d krijg je binnen door zonlicht op je huid en door het eten van vette vis en margarine. Het zonlicht is een hele belangrijke manier in het binnen krijgen van vitamine d, zelfs zo dat als je heel veel vette vis en margarine eet dat je dan niet genoeg vitamines binnen krijgt waardoor je gebonden bent aan zonlicht

Het is daarom erg belangrijk voor kinderen om buiten te komen. Kinderen weten alleen niet hoe belangrijk het is om deze vitamine binnen te krijgen en kunnen deze verantwoordelijkheid daarom niet nemen om elke dag meer dan een half uur buiten te zijn. Daarom is het de taak van de ouders om er voor te zorgen dat hun kinderen genoeg buiten komen om zo je vitamine d binnen te krijgen. Een goede manier om kinderen buiten te krijgen is door het buiten leuk te maken met bijvoorbeeld magic circle trampolines. Ook kun je met een veiligheidsnet voor trampoline de veiligheid van de trampoline voor je kinderen te verhogen.