GPS tracker in auto inbouwen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun auto beter te beveiligen door middel van een GPS tracker in auto. Hierdoor kan je altijd makkelijk je auto terugvinden, ook als deze door onbekenden is meegenomen. Alles over een GPS tracker voor auto lees je in dit artikel.

 

De juiste plek voor de GPS tracker

Wanneer je ervoor kiest om zelf een GPS tracker in je auto in te bouwen is het belangrijk om de juiste plek voor de tracker te kiezen. Het belangrijkste is dat er zo min mogelijk belemmering voor het GPS signaal is. GPS signalen kunnen makkelijk door kunststof heen maar niet door metaal. Daarnaast kan hitte werende coating op ramen het signaal ook verstoren. Een goede plek voor de GPS is bijvoorbeeld achter de voor- of achterruit, dashboard of onder de motorkap zodra deze niet van metaal is.

 

GPS tracker aansluiten

Een GPS tracker kan je redelijk makkelijk zelf aansluiten. Vaak zijn er gehele handleidingen te vinden op het internet of zitten bij de GPS tracker. Wil je liever dat de GPS tracker goed is verstopt op een plek in de auto dan kan je er ook voor kiezen om specialisten de GPS tracker in je auto in te laten bouwen. Vaak zijn specialisten al binnen een uur klaar dus hoeft het ook niet te veel te kosten. De kosten voor het laten inbouwen liggen meestal tussen de €60,- en €120,- exclusief de GPS tracker zelf.

 

De juiste GPS tracker kiezen

Er zijn verschillende GPS trackers met verschillende prijzen. Over het algemeen is het zo dat hoe hoger de prijs is, hoe meer functies je hebt. Let hier wel goed op wanneer je een GPS tracker gaat aanschaffen. De nieuwere GPS trackers uit een hoger segment beschikken vaak ook over Geofence. Hiermee kan je vooraf een bepaald gebied instellen, wanneer je auto dit gebied dan verlaat dan krijg je automatisch een melding via je smartphone of computer. Daarnaast zijn er nog veel meer functies bij de GPS trackers. Niet alle functies zijn voor iedereen nodig dus goed vergelijken is verstandig.