Onderhoud docksystemen ? Waarom is dit zo belangrijk?

Waarschijnlijk staat u er niet dagelijks bij stil, maar de docksystemen die in uw bedrijfspand aanwezig zijn, hebben het dagelijks aardig te verduren. Vele malen beweegt de dockleveller met diverse lasten op en neer. Natuurlijk zijn het aggregaat en de constructie daar op berekend, maar apparaten verslijten of kunnen kapot gaan in de loop der tijd.

Veiligheid

Wanneer de klaplip of swinglip van een docksysteem niet goed functioneert, kan de last gaan schuiven of vallen. Dit zal niet alleen materiële schade met zich mee brengen, maar het kanb ook onveilige situaties opleveren voor je personeel. Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat onderdelen tijdig worden vervangen, zodat de dockleveller veilig blijft werken.

Goed om te weten, is dat onderhoud en herstellingen bij ROMASS Business altijd worden uitgevoerd door VCA gecertificeerde techniekers. Ook tijdens werkzaamheden aan je docksysteem is zo de veiligheid gewaarborgd.

Kostenbesparend

Wanneer het docksysteem defecten vertoont, kan dat vertraging opleveren van de toelevering of uitlevering van grondstoffen en producten.  En tijd is geld… Een servicecontract bij ROMASS Business kan de continuïteit van je bedrijf garanderen. Al je bedrijfsprocessen kunnen snel weer hervat worden. Periodiek onderhoud en snelle service bij een defect zijn standaard, maar een dergelijk contract kan uiteraard volledig op maat gemaakt worden, aangepast aan jouw bedrijf en jouw wensen.

Wettelijk vereist

Tevens ben je als ondernemer verplicht om al je elektrisch bediende toegangssystemen (waaronder industriedeuren, docklevellers, laadbruggen en hekwerken) door een erkend bedrijf te laten keuren en onderhouden. Ze moeten namelijk voldoen aan deEuropese norm EN 1398. Deze bepaalt de veiligheids- en prestatie-eisen voor industriële poorten en hekken die zich binnen het bereik van persoonsgebieden bevinden. De techniekers van ROMASS Business werken volgens de norm en je ontvangt altijd de benodigde certificaten en volledige documentatie.

Kijk voor meer informatie op de website van ROMASS Business.