Printer inkt

Als je een printer thuis hebt – en die kans is best wel groot – dan ken je vast het probleem van printer inkt wel. Voor je gevoel heb je echt laatst nog de cartridges vervangen, maar nét op het moment dat je iets belangrijks moet printen, besluit de printer dat de inkt op is en dat je het weer aan moet vullen. Het document komt half geprint naar buiten, en daar kan je dus niks mee. Zal je net zien dat je geen cartridges op voorraad hebt liggen, want het gebeurt altijd op zo’n onhandig moment. Veel mensen zullen dit probleem herkennen. Het is niet fijn om vaak nieuwe cartridges te moeten kopen, want het is echt heel duur voor een beetje inkt! Ook is het irritant als er maar één kleur op is, maar dat je alle kleuren tegelijk moet vervangen. Er is namelijk altijd wel een kleur die harder gaat dan de rest.

Er zijn veel verschillende prijscategorieën voor printer cartridges. Ga je voor een goedkope variant, dan ben je op korte termijn minder geld kwijt, maar vaak wordt beweerd dat deze sneller leeg raken, waardoor je vaker nieuwe aan moet schaffen. Ook is de kwaliteit belangrijk, zeker als je afbeeldingen wilt printen. Bij tekst durf ik wel te zeggen dat je geen verschil zult merken, maar bij foto’s van hoge kwaliteit zie je zeker een verschil tussen inkt van betere of slechtere kwaliteit.

Als laatste is het belangrijk dat je er op let dat de cartridges bij de printer horen. Veel mensen denken of geloven dat je cartridges van hetzelfde merk als de printer moet kopen. Dit is niet waar, want andere merken kun je ook prima gebruiken, mits ze het juiste formaat zijn. Het is ook zonde als je dure cartridges hebt gekocht, die vervolgens niet in de printer passen. Let vooral op als je een qr code printer of een folie printer hebt. Hier kun je niet zomaar standaard inkt in doen, daar moet je speciale inkt voor kopen.