Verschillende modellen sierhekwerken

Ben je bezig met een nieuwe tuin in te richten en wil je een sierhekwerk kopen? Dan is het verstandig om na te gaan wat voor verschillende modellen er zijn en de verschillende opties. Sierhekwerken onderscheiden zich van elkaar door het verschillende aantal spijlen, paalkoppen, ornamenten, stijlpunten, bovenliggers en onderliggers. In dit artikel lees je alles over de verschillende modellen sierhekwerken.

 

Spijlen van sierhekwerk

Een van de eerste verschillen die opvalt tussen hekwerken is het aantal spijlen dat een hek heeft. Sierhekwerken bestaan meestal uit een of twee verschillende hoogtes spijlen. Wanneer je bijvoorbeeld een hond hebt die veel in de tuin is kan je ervoor kiezen om een extra rij lage spijlen te nemen waardoor de hond niet door het hek kan ontsnappen. Om het hekwerk een andere uitstraling te geven kan je kiezen voor sierpunten op het hek. Hier lees je zo direct meer over.

 

Naast het aantal spijlen verschillen sierhekken ook aan het aantal boven- en onderliggers en de hoogte van de spijlen. Sommige modellen hebben spijlen die aan de bovenkant rond zijn waardoor het lijkt alsof ze doorlopen. Het kan verschillen per hek hoe breed de boog is, soms slaat de boog een spijl over en soms gaat die verder op de volgende spijl.

 

Sierhekwerk uniek maken

Om een sierhekwerk een unieke uitstraling te geven kan je kiezen voor sierpunten bovenop de spijlen. Wanneer je een hek hebt uitgekozen met twee bovenliggers kan je er ook voor kiezen om verschillende ornamenten tussen deze twee bovenliggers te laten lassen. Hierdoor krijgt je hekwerk een hele andere uitstraling. Ben je opzoek naar een unieke kleur hekwerk dan is een op maat gemaakt sierhekwerk ook helemaal jouw ding. Bij de meeste hekwerk specialisten kan je het sierhekwerk in elke RAL-kleur laten poedercoaten die jij wil. Hierdoor kan je het hek helemaal op jouw woning of pand afstemmen.