Zo werkt Warmtepomp BNL dus

Als u niet onder een steen heeft geleefd heeft u vast wel is wat gehoord over de warmtepomp in de afgelopen maanden. Vanuit de overheid komt er dan ook steeds meer steun voor de warmtepompen omdat de warmtepomp geen gebruik maakt van gas voor het opwekken van warmte. In dit artikel zullen wij u alles gaan vertellen over de werking van de warmtepomp. Bent u nou geïnteresseerd in het kopen van een waterpomp? Dan moet u bij Waterpomp-bnl zijn. Op https://www.warmtepomp-bnl.nl/ kunt u eenvoudig het gehele aanbod van deze partij bekijken. Een warmtepomp hoeft helemaal niet duur te zijn. Er worden namelijk veel subsidies verstrekt op  de pompen en daarnaast gebruikt u veel minder gas!

Waarom de warmtepomp?

De voornaamste reden om over te stappen op warmtepompen is omdat deze geen gas gebruikt om huishoudens mee te verwarmen. Tegenwoordig maken veel huishoudens nog gebruik van een cv-ketel. De cv-ketel gebruikt gas om de warmte op te wekken die vervolgens wordt verspreid over de diverse afgiftesystemen in het huis. Een voorbeeld van zo een afgiftesysteem zijn radiatoren. Het overstappen op de warmtepomp moet ervoor gaan zorgen dat er ongeveer 50% minder co2-uitstoot wordt gemaakt bij het verwarmen van het huis. De warmtepomp maakt gebruik van energie uit de omgeving. Het verspreiden van deze energiebronnen gebeurt door middel van stroom. Dit zal ervoor zorgen dat u waarschijnlijk een iets hogere energierekening krijgt. Dit is echter makkelijk te voorkomen door zonnepanelen te nemen. 

Warmte opwekken met de warmtepomp

De warmtepomp gebruikt lucht, aardwarmte en grondwater als bronnen. Omdat deze bronnen van zichzelf niet warm genoeg zijn worden deze door een systeem in de warmtepomp extra verwarmd. Vervolgens worden de bronnen via de afgiftesystemen verspreid. De werking van de warmtepomp werkt daardoor ongeveer net zo als die van de koelkast.